Autor |
Wiadomość |
la Nata |
Wysłany: Nie 21:41, 15 Sty 2006 Temat postu: |
|
To w przeciwieństwie do mnie. Odkąd pamiętam nie lubiłam mięsa i dalej nie lubię. |
|
|
Sandrine |
Wysłany: Nie 21:11, 15 Sty 2006 Temat postu: |
|
hehehe ja jestem zdecydowanie mięsożerna.... |
|
|
wąchacz |
Wysłany: Sob 20:46, 14 Sty 2006 Temat postu: |
|
taaaa jesteś wszystko żerny nie ? |
|
|
Syriusz |
Wysłany: Sob 9:52, 14 Sty 2006 Temat postu: |
|
A JA JEM WSZYSTKO CO MI WPADNIE W RĘCĘ <joke> tak naprawdę moge zjeść wszystko (jeśli będzie trzeba). Uwielbiam chińszczyznę. Mógłbym jąjeść dniami i nocami |
|
|
la Nata |
Wysłany: Czw 18:47, 12 Sty 2006 Temat postu: |
|
Spaghetti jest dobre byle z bezmięsnym sosem pomidorowym.
A kto lubi zapiekane jabłka z sosem czekoladowym? Po prostu pyszne! Zwłaszcza w długie jesienno- zimowe wieczory. |
|
|
wąchacz |
Wysłany: Czw 13:33, 12 Sty 2006 Temat postu: |
|
ja lubię spagetti z sosem boloniskim |
|
|
Hedwinga |
Wysłany: Czw 13:31, 12 Sty 2006 Temat postu: |
|
Acha zapomniałam dotyczy tej sałatki ale to już mój pomysł
otóż dodaje jeszcze 2 lub 3 jajka ugotowane i pokrojone w kosteczkę. |
|
|
Sandrine |
Wysłany: Czw 8:12, 12 Sty 2006 Temat postu: |
|
Dzięluje bardzo dzisiaj zeroboę |
|
|
Hedwinga |
Wysłany: Wto 12:34, 10 Sty 2006 Temat postu: |
|
Przepis na saładke duńską
1 cebula
1 paczka makaronu świderki lub kolorowego
2 słoiki groszku z marchewką
1 szynka mordadella
3 papryki (zółta, czerwona, zielona)
1 puszka kukurydzy
natka pietruszki, szczypiorek, bazylia szuszona, sól, piepsz, tymianek
majonez
jogurt naturalny
Warzywa pokroić w kosteczkę. Cebule tak aby ona sama się podzieliła w pól krążki.
makaron ugotować
w małej miseczce wsypać 1,5 łyżki stołowej bazylii i płaska lyżkę tymianku wlać mały jagurt naturalny i według uznania dodać majonezu wymieszać
w dużą miskę wsypać pokrojone warzywa i odcedzony makaron posolić i popierzyc wg uznania dodać mieszankę ziołowo-majonozową (mała miseczka) wymieszać. Nie zapomnijcie dodać wcześniej szczypiorku i podartej natki wg uznania.
Sałatka gotowa. Można ozdobić gałązką natki.
Smacznego |
|
|
Sandrine |
Wysłany: Sob 0:35, 07 Sty 2006 Temat postu: |
|
JA CHCĘ :d w końcu kocham robic w kuchni jakies przysmaki...np. dzisiaj robiłam pizze meksykańską |
|
|
Hedwinga |
Wysłany: Pią 17:22, 06 Sty 2006 Temat postu: |
|
Z napoi to jak mam kase idę do swojej ulubionej kawiarni i zamawiam czeko-coffe z gałką lodów waniliowych (pływa sobie po prostu) bitą śmietaną i pasypaną wiórkami kokosowymi mniam. Jestem koneserm win np. białe wino półwytrawne o nazwie Sophia najlepiej pasuje do łososia z patelni i pstrąga. Lubie eksperymenty w kuchni szczególnie z sałatkami kto chce przepis na Sałetkę duńską |
|
|
Sandrine |
Wysłany: Czw 18:22, 05 Sty 2006 Temat postu: |
|
jabłkowo miętowego soku nie mogę pić, bo potem cierpię męki, melisa potrzebna by się uspokoić,herbat nie pijam, Lody miętowe z wiórkami czekoladowymi pycha a na dodatek chaczapuri, lawasz.....<mniam> |
|
|
Varpunen |
Wysłany: Czw 17:00, 05 Sty 2006 Temat postu: |
|
Ja jestem za naleślikami ręcami i nogami i co tam jeszcze mam... mniam I pochłonę wszystko co ostre Natomiast żeby napisać jakie potrawy lubię, to nie mam zbyt czasu, musiałabym trochę pomyśleć
Ale jak wy tu o jedzonku, to ja może napiszę, że uwielbiam sok jabłkowo-miętowy, melisę, herbatę zieloną i czerwone wino... słodkie
Nienawidzę pepsi itp
Aha i jeszcze coś, co poprostu kocham: lody Latem nie wyobrażam sobie dnia bez nich A jak tylko mam czas, to z nimi eksperymentuje |
|
|
la Nata |
Wysłany: Czw 15:20, 05 Sty 2006 Temat postu: |
|
Cytat: |
Każdy naleśniki robi z białym serem |
Nieprawda, że każdy. Ja jem naleśniki niemal wyłącznie na słodko tzn. z dżemem, sosem, owocami i co mi jeszcze przyjdzie na myśl. |
|
|
Hedwinga |
Wysłany: Czw 12:29, 05 Sty 2006 Temat postu: |
|
Uważam się za odkrywcę naleśników na słono. Każdy naleśniki robi z białym serem, mi on jednak zawsze szkodzi więc zamiast białego sera jak smarze naleśniki z drugiej strony to kładę na jednej połówcę plasterek sera żółtego i czekam aż ciut się podtopi. Składam naleśnika na pół i na talerz. Pycha radzę wyprówować.
Jest też inny sposób na słodko ćwiartkę banana kładzie się na naleśnika podczas smarzenia drugiej strony. Po zdjęciu na takeż polewa się banana pyłynnym waniliowym jogurtem drugą połówką naleśnika pokrywa banana.
Jest jeszcze naleśnik na ostro na patelni robi się farsz z papryki i pieczarek przyprawiony ostrą papryka w proszku acha i jeszcze celbula w tym farszu musi być farsz wkłada się w naleśnik. Smacznego |
|
|