Autor Wiadomość
la Nata
PostWysłany: Nie 21:41, 15 Sty 2006    Temat postu:

To w przeciwieństwie do mnie. Odkąd pamiętam nie lubiłam mięsa i dalej nie lubię.
Sandrine
PostWysłany: Nie 21:11, 15 Sty 2006    Temat postu:

hehehe ja jestem zdecydowanie mięsożerna....
wąchacz
PostWysłany: Sob 20:46, 14 Sty 2006    Temat postu:

taaaa jesteś wszystko żerny nie ?
Syriusz
PostWysłany: Sob 9:52, 14 Sty 2006    Temat postu:

A JA JEM WSZYSTKO CO MI WPADNIE W RĘCĘ Razz <joke> tak naprawdę moge zjeść wszystko (jeśli będzie trzeba). Uwielbiam chińszczyznę. Mógłbym jąjeść dniami i nocami Very Happy
la Nata
PostWysłany: Czw 18:47, 12 Sty 2006    Temat postu:

Spaghetti jest dobre byle z bezmięsnym sosem pomidorowym.

A kto lubi zapiekane jabłka z sosem czekoladowym? Po prostu pyszne! Zwłaszcza w długie jesienno- zimowe wieczory.
wąchacz
PostWysłany: Czw 13:33, 12 Sty 2006    Temat postu:

ja lubię spagetti z sosem boloniskim
Hedwinga
PostWysłany: Czw 13:31, 12 Sty 2006    Temat postu:

Acha zapomniałam dotyczy tej sałatki ale to już mój pomysł
otóż dodaje jeszcze 2 lub 3 jajka ugotowane i pokrojone w kosteczkę.
Sandrine
PostWysłany: Czw 8:12, 12 Sty 2006    Temat postu:

Dzięluje bardzo dzisiaj zeroboę Very Happy
Hedwinga
PostWysłany: Wto 12:34, 10 Sty 2006    Temat postu:

Przepis na saładke duńską

1 cebula
1 paczka makaronu świderki lub kolorowego
2 słoiki groszku z marchewką
1 szynka mordadella
3 papryki (zółta, czerwona, zielona)
1 puszka kukurydzy
natka pietruszki, szczypiorek, bazylia szuszona, sól, piepsz, tymianek
majonez
jogurt naturalny

Warzywa pokroić w kosteczkę. Cebule tak aby ona sama się podzieliła w pól krążki.
makaron ugotować
w małej miseczce wsypać 1,5 łyżki stołowej bazylii i płaska lyżkę tymianku wlać mały jagurt naturalny i według uznania dodać majonezu wymieszać
w dużą miskę wsypać pokrojone warzywa i odcedzony makaron posolić i popierzyc wg uznania dodać mieszankę ziołowo-majonozową (mała miseczka) wymieszać. Nie zapomnijcie dodać wcześniej szczypiorku i podartej natki wg uznania.
Sałatka gotowa. Można ozdobić gałązką natki.
Smacznego
Sandrine
PostWysłany: Sob 0:35, 07 Sty 2006    Temat postu:

JA CHCĘ :d w końcu kocham robic w kuchni jakies przysmaki...np. dzisiaj robiłam pizze meksykańską Razz
Hedwinga
PostWysłany: Pią 17:22, 06 Sty 2006    Temat postu:

Z napoi to jak mam kase idę do swojej ulubionej kawiarni i zamawiam czeko-coffe z gałką lodów waniliowych (pływa sobie po prostu) bitą śmietaną i pasypaną wiórkami kokosowymi Very Happy mniam. Jestem koneserm win Cool np. białe wino półwytrawne o nazwie Sophia najlepiej pasuje do łososia z patelni i pstrąga. Lubie eksperymenty w kuchni szczególnie z sałatkami kto chce przepis na Sałetkę duńską Question Question
Sandrine
PostWysłany: Czw 18:22, 05 Sty 2006    Temat postu:

jabłkowo miętowego soku nie mogę pić, bo potem cierpię męki, melisa potrzebna by się uspokoić,herbat nie pijam, Lody miętowe z wiórkami czekoladowymi pycha Very Happy a na dodatek chaczapuri, lawasz.....<mniam>
Varpunen
PostWysłany: Czw 17:00, 05 Sty 2006    Temat postu:

Ja jestem za naleślikami ręcami i nogami i co tam jeszcze mam... mniam Wink I pochłonę wszystko co ostre Razz Natomiast żeby napisać jakie potrawy lubię, to nie mam zbyt czasu, musiałabym trochę pomyśleć Razz Wink
Ale jak wy tu o jedzonku, to ja może napiszę, że uwielbiam sok jabłkowo-miętowy, melisę, herbatę zieloną i czerwone wino... słodkie Wink
Nienawidzę pepsi itp Neutral

Aha i jeszcze coś, co poprostu kocham: lody Very Happy Very Happy Very Happy Latem nie wyobrażam sobie dnia bez nich Wink A jak tylko mam czas, to z nimi eksperymentuje Razz
la Nata
PostWysłany: Czw 15:20, 05 Sty 2006    Temat postu:

Cytat:
Każdy naleśniki robi z białym serem

Nieprawda, że każdy. Ja jem naleśniki niemal wyłącznie na słodko tzn. z dżemem, sosem, owocami i co mi jeszcze przyjdzie na myśl.
Hedwinga
PostWysłany: Czw 12:29, 05 Sty 2006    Temat postu:

Uważam się za odkrywcę naleśników na słono. Każdy naleśniki robi z białym serem, mi on jednak zawsze szkodzi więc zamiast białego sera jak smarze naleśniki z drugiej strony to kładę na jednej połówcę plasterek sera żółtego i czekam aż ciut się podtopi. Składam naleśnika na pół i na talerz. Pycha radzę wyprówować.
Jest też inny sposób na słodko ćwiartkę banana kładzie się na naleśnika podczas smarzenia drugiej strony. Po zdjęciu na takeż polewa się banana pyłynnym waniliowym jogurtem drugą połówką naleśnika pokrywa banana.
Jest jeszcze naleśnik na ostro na patelni robi się farsz z papryki i pieczarek przyprawiony ostrą papryka w proszku acha i jeszcze celbula w tym farszu musi być farsz wkłada się w naleśnik. Smacznego Razz

Powered by phpBB © 2001,2002 phpBB Group